Неділя, 25.02.2018, 19:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Новини облспоживспілки | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 97
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
ЧЕРКАСЬКА ОБЛСПОЖИВСПІЛКА

Заготовляємо 24 види продукції
від городини, садовини й м'яса до лікарських трав

Черкаська облспоживспілка проводить активні заготівлі по всій області



Якщо торік на цей час ми закупили 24 тонни вишень, то сьогодні вже - 136 тонн, - демонструє щоденні зведення заступник голови правління Черкаської облспоживспілки Володимир Могилей. - Невдовзі стартує закупівля смородини, малини... А почали цього року з ранньої городини.

Поруч із щоденними зведеннями про заготівлі на столі у Володимира Тимофійовича й звіт за 1988 рік.

Нам часто закидають, мовляв, могли ж закуповувати 90 тисяч тонн овочевої продукції, чому ж зараз лише 2 тисячі тонн... Однак на той час 94 відсотки сировини приймали від господарств, - аргументує Володимир Могилей. - У кожному колгоспі чи радгоспі овочами було засаджено принаймні 5 - 10 гектарів. Нині ж вирощувати овочі землевласники не поспішають. Зараз 90 відсотків овочів закуповуємо в населення. Погодьтеся, що, здаючи лишки, люди не можуть забезпечити кількість продукції, що задовольнила б усю область.

У результаті, за словами пана Могилея, і з'являється на ринку єгипетська картопля чи в'єтнамський часник.

Я пам'ятаю часи, коли в нас кавуни були солодші за херсонські, а ніжинські огірки - найкращі в Україні,

стверджує заступник голови правління. - І сьогодні діло йде до відновлення обсягів заготівель. З цього приводу є 17 доручень голови Черкаської облдержадміністрації як правлінню облспоживспілки, так й іншим організаціям. Для нас це велика допомога, адже зрушити питання заготівель лише власними силами надзвичайно важко.

Власне, першим кроком стало

відновлення мережі стаціонарних приймальних заготівельних пунктів.

Якщо на початок року у великих населених пунктах їх було 33, то сьогодні вже 59, - констатує Володимир Тимофійович. - Крім того, у селах сьогодні в нас є 133 стаціонарні приймальні заготівельні пункти. Не скажу, що всі в ідеальному стані, однак завдання якраз у тому й полягає, щоб їх упорядкувати.

Там, де таких пунктів немає, закупівлю продукції здійснюють мобільні бригади. Приймає сировину й мережа магазинів споживчої кооперації.

Таких в області 404 і в кожному можна отримати інформацію про те, що та за якими цінами приймає облспожив­спілка, - відзначає Володимир Могилей. - Узагалі заготовляємо 24 основні види продукції. З весни закуповуємо ранню городину, серед літа - овочі, ягоди, фрукти, а під осінь - картоплю, горіхи, квасолю, сухофрукти й навіть лікарські трави. Таким чином, заготівельні пункти працюють цілий рік, що важливо для селянина.

Однак вистачає в цій справі й перешкод. Кооператори часто працюють пліч-о-пліч із приватниками, однак конкурувати з ними не можуть через цілий ряд причин.

Дійсно, перекупники мають переваги. Адже ми звітуємо про роботу, платимо податки. Та й сам процес закупівлі продукції формалізований - від людини нам потрібні всі дані аж до

паспортних й ідентифікаційного коду. Саме це й відлякує селянина, - відзначає Володимир Тимофійович. - Крім того, якщо раніше ми платили податок лише на націнку, то зараз - на повну вартість продукції. Звісно, це позначається на закупівельних цінах, хоча вони нині й на достойному рівні.

Разом із тим, працюючи з кооперацією, селянин отримує ряд гарантій.

Часто люди скаржаться, що неформальні заготовачі обважили, обрахували, і немає до кого звернутися в такій ситуації. Споживча ж кооперація у квитанції вказує всі дані від ціни за кілограм до прізвища заготовача, - наголошує пан Могилей.

Крім того, кооператори планують і надалі удосконалювати роботу прийомно- заготівельних пунктів, «озброївши» їх новими послугами.

Роль заготовача має бути не лише в тому, щоб купити. Він має й порадити, зокрема, які сорти посіяти, аби потім без проблем здати продукцію, а за потреби й привезти необхідне насіння, - відзначає Володимир Тимофійович.

Враховуючи завдання облдержад­міністрації щодо забезпечення продовольчої безпеки, правління облспоживспілки розробило програму розвитку заготівельної галузі на 2011-2012 роки. І вже є перші результати.

Рівні закупівель у середньому вдалося збільшити на 15 - 17 відсотків, - констатує Володимир Могилей. - І сьогодні із заготівель Черкащина ділить перше місце з Вінницькою областю.



Неля РАІНА

"Нова Доба" №56, вівторок, 12 липня 2011 року

____________________________________

За рядом важливих показників господарської діяльності

кооператори Черкащини є лідерами серед решти обласних спілок України.

 

Віктор Боїн, голова правління облспоживспілки


СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОБСЛУГОВУЄ БЛИЗЬКО 260 ТИСЯЧ ОСІБ,

РОБОЧИМИ МІСЦЯМИ ЗАБЕЗПЕЧЕНІ 3,6 ТИС ПРАЦІВНИКІВ, ПОНАД 24,7 ТИС ОСІБ Є ПАЙОВИКАМИ

         89 років поспіль кооперативна громадськість світу відзначає професійне свято - Міжнародний день кооперації. Кооперативи нараховують близько 800 мільйонів членів у 100 країнах світу.

Ідея кооперативного руху є однією з найдосконаліших ідей людства. У Декларації кооперативної ідентичності виділені такі кооперативні цінності: взаємодопомога, демократія, справедливість, солідарність, чесність, відкритість, соціальна відповідальність та турбота про інших. Із 1992 року Укоопспілка визнана членом Міжнародного кооперативного альянсу.

В історичних довідниках початком усесвітнього кооперативного руху вважається ініціатива невеликої групи ткачів англійського міста Рочдейля, які 1844 року створили та зареєстрували перший споживчий кооператив. Для економічної історії світу ця подія стала першим кроком на шляху здобуття трудящими своєї незалежності.

В Україні перші споживчі товариства були започатковані на Харківщині в кінці 19 сторіччя.

На Черкащині перше споживче товариство виникло в 1889 році.

Одночасно зі створенням Черкаської області Указом Президії Верховної Ради УРСР від 7 січня 1954 року було засновано обласну спілку споживчих товариств, яку очолив, світла йому пам'ять, перший голова правління  Олександр Дмитрович Бучацький, талановитий організатор і господарник.

          Сьогодні Черкаська обласна спілка споживчих товариствце система різногалузевих підприємств, колектив однодумців: працівників та членів споживчих товариств, її торгова марка «ЧЕСКО», відома не лише на Черкащині.

Споживча кооперація Черкаської області обслуговує близько 260 тис осіб, робочими місцями забезпечені 3,6 тис працівників, понад 24,7 тис осіб є пайовиками.

У кожному районі області діють споживчі товариства, які займаються торговельною, заготівельною, виробничою діяльністю. Крім того, споживча кооперація області надає ряд послуг для населення, тримає мережу аптек, звірогосподарство.

Основна галузь кооперативної діяльності - торгівля- забезпечує більше половини валового обороту системи. Сучасна кооперативна роздрібна мережа завдяки модернізації підприємств набуває нового міджу. Так, серед 404 торгових підприємств у області діють 46 магазинів типу «маркет», якість обслуговування і товарний асортимент у яких здатні повністю задовольнити потреби споживача.

До сфери діяльності облспоживспілки входять також освіта та оздоровлення. Майже 90 років на ниві освітніх послуг працює Черкаський кооперативний економіко-пра вовий коледж та його філія в м. Умані. Кооперативні заклади освіти надають можливість одержати знання з широкого ряду спеціальностей на денній та заочній формах навчання, а також проводять спеціальні курси для підвищення кваліфікації фахівців. Багато випускників коледжу працює в системі споживчої кооперації.

Санаторій облспоживспілки "Україна", розташований у лісовій зоні м. Черкас, надає широкий спектр медичних послуг для лікування та профілактики таких хвороб, як бронхолегеневі, серцевосу- динні патології. Санаторій є чудовою базою для реабілітації та відпочинку. Діє відділення для майбутніх мам. Послугами санаторію "Україна" користуються не лише дорослі, але й діти. Із нових запроваджень особливий попит мають курси оздоровлення, краси та відпочинку, які працюють за індивідуальними вимогами. Детальніше ознайомитися з пропозиціями та умовами санаторію «Україна» можна на сторінці в мережі Інтернет: http://WWW.SAN- UKRAINA.COM

За рядом важливих показників господарсько-фінансової діяльності кооператори Черкащини є лідерами серед решти обласних спілок України.

Важливим фактором розвитку є взаємодія з органами державної влади як на обласному, так і на місцевих рівнях. Практично в кожному районі кооператори беруть активну участь у виконанні програм, розроблених спільно з обласною та районними державними адміністраціями.

Так, правління облспоживспілки, споживчих товариств вживає ряд заходів на виконання доручення голови ОДА С.Б. Тулуба щодо реалізації програми «Споживчий кошик».

У 170 кооперативних магазинах, які розташовані в районних центрах та великих селах, створені спеціальні куточки, в яких для реалізації малозабезпеченим верствам населення пропонуються такі продукти, як борошно, цукор, макаронні вироби, олія, крупи, молоко та молочна продукція за пільговими цінами.

Поповнення таких куточків відбувається за рахунок то¬варів, отриманих від місцевих виробників, у тому числі то¬варів, які надійшли в кооперативну мережу за сприяння органів виконавчої влади.

У роздрібній кооперативній мережі асортимент товарів формується з особливою уважністю до продукції місцевих товаровиробників. Зокрема, частка продажу хліба та хлібобулочних виробів виробників Черкащини становить близько 95 %, молока та молокопро- дуктів - понад 58 %, птиці - 74%, ковбасних виробів та копченостей - 43 %, яєць - 82 %, борошна - 47 %.

Для виробників такої сільськогосподарської про¬дукції, як м'ясо, молокопродук- ти, олія, мед, яйця, овочі, на всіх кооперативних ринках об¬ладнано торговельні місця, але

рівень їх середньодобової зайнятості поки що становить лише 63 %.

Завдяки сприянню обласної державної адміністрації споживча кооперація закуповує зерно гречки, пшениці, ячменю, гороху, проса безпосередньо в сільгосптоваровиробників та переробляє його на крупу й продає її у власній торговельній мережі. Отриману крупу реалізують за цінами, значно нижчими від тих, що в супермаркетах.

У поточному році облспо- живспілкою відновлюється власне виробництво крупів, борошна, макаронів, олії й комбікормів. Зокрема, в 2011 році придбано та встановле¬но крупорушку й олійницю в Тальнівському РайСТ У Городищенському РайСТ відновлено роботу млина. У Катеринопільському РайСТ на базі кондитерського цеху відновлено виробництво макаронів. У К-Шевченківському РайСТ працюють млин, крупорушка, олійниця, які повним обсягом забезпечують потребу власної торговельної мережі та хлібозаводу. На Гельмязівському хлібозаводі Золотоніського РайСТ діє цех для випуску макаронних виробів, який забезпечує роздрібну торгову мережу облспоживспілки повним обсягом.

Використання цих потужностей дає змогу отримувати та реалізовувати значно дешевшу продукцію.

Районні споживчі товариства беруть активну участь у проведенні продовольчих ярмарків. Враховуючи завдання, поставлені облдержадміністрацією щодо забезпечення продовольчої безпеки області, правлінням облспоживспілки розроблена та виконується Програма розвитку заготівельної галузі. Розпочата робота з відновлення приймально-заготівельних пунктів, підбору штатних заготівельників. Сільські жителі із задоволенням сприйняли відновлення роботи заготпунктів. Адже в них, крім можливості реалізувати лишки сільськогосподарської продукції, селянам пропонують продаж або обмін на здану продукцію товарів першої необхідності: продовольчих, господарських, будівельних.         Також робота таких заготпунктів - це можливість для селянина отримати консультації щодо посіву культур, допомогу для обробляння та оранки землі або послугу для транспортування продукції до місця здачі. Тобто, сучасний вектор розвитку заготівельної галузі в кооперації - це нова форма спілкування та взаємодії товариворибників, переробників і реалізаторів сільськогосподарської продукції.

Усі цілі, які ставить сьогодні перед собою споживча кооперація області, - реальні й незмінні: це збереження власності, постійний розвиток якості сервісу та продукції, поступове оновлення матеріально-технічної бази, піклування про кожного працівника, задіяного в кооперативному русі, та споживача, який віддає пе¬ревагу обслуговуванню в кооперативних підприємствах, тим самим сприяє створенню на своєму рівні добробуту нашого рідного краю, посильно сприяє його розвитку.

Найбільше наше надбання - це люди, колеги-кооператори: і ті, хто багато років свого життя присвятив роботі в системі споживчої кооперації, і ветерани, і кваліфіковані ініціативні спеціалісти, і мо¬лодь. Завдяки їхній небайдужості, розумінню кооперативної ідеї та працелюбності розвивається система споживчої кооперації Черкащини та продовжується її історія.

Особливу подяку хотілося б висловити органам державної влади, обласній та районним державним адміністраціям, зокрема губернатору Черкащини С.Б. Тулубу за всебічну підтримку кооперативного руху, розуміння його проблем та ідей.

Облспоживспілка - система відкрита для співробітництва.

За більш детальною інформацією про кооперативне життя області та з пропозиціями щодо реалізації товарної продукції кооперативних підприємств завітайте на наш сайт: http://CHESKO.UCOZ.RU

Наша адреса: м. Черкаси, вул. Гоголя,

224,тел.(0472) 360-220, факс: 360-217.


____________________________________

ТМ «ЧЕСКО» – якісна продукція!


Справжньою несподіванкою для директора К-Шевченківського ПКЗ Черкаської облспоживспілки

Наталії Гудзенко та для всього колективу підприємства став візит експертів відомої програми

телекомпанії «Інтер» «Знак якості».

Представники проекту висловили бажання взяти на експертизу зразки готової продукції підприємства.

Їх цікавив березовий сік, адже готувався спеціальний випуск програми, присвячений ринку одного

із найприродніших напоїв. 

П’ять зразків соку різних торгових марок були оцінені професійною та народною експертизами за

спеціальною шкалою ознак. 

В результаті, березовий сік К-Шевченківського ПКЗ, під торговою маркою «ЧЕСКО»

посів перше місце, отримавши найвищі оцінки за підсумком обох експертиз.

 

Відеозапис цього випуску «Знак якості» можна побачити в розділі «Відеогалерея»


Замовити дану  продукцію можна замовити без обмежень на підприємстві виробнику!


Контакти:
Почка Вікторія Григорівна
начальник управління заготівель і виробництва
Черкаської ОСС- 0(472) 360-041

м. К-Шевченківський, вул. Леніна 273а
факс 0-4735-2-07-60
тел. 0-4735-2-48-52


______________________________________________________________________________________________________________________________________


СЕМІНАР-НАРАДА І РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ ПРАВЛІННЯ ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ

 

14 травня 2010 року правлінням облспоживспілки проведено семінар-нараду

з питань організації торгівлі на сучасному етапі та ефективності застосування

альтернативних форм господарювання. 

Участь в семінар-нараді взяли голови районних споживчих товариств, керівники

організацій і підприємств облспоживспілки, головні бухгалтери системи. 

До уваги учасників правління облспоживспілки запропонувало приклад

організації роботи в маркеті «Барвінок» Черкаського районного споживчого 

товариства (голова правління – М. Тарануха, головний бухгалтер – Г. Северин),

який знаходиться в с. Червона Слобода  (директор – В. Верман).

        Всі процеси торгівлі в маркеті забезпечені комп’ютерним обліком. Асортимент 

широко включає продукцію виробничих підрозділів споживчого товариства та

підприємств облспоживспілки: до уваги споживача - широкий вибір кондитерських

виробів, кулінарної продукції, консервів. Діє відділ друкованої продукції, на

полицях біля розрахункових вузлів пропонуються видання споживчої кооперації,

серед яких особливим попитом користується газета «Порадниця».

Поруч із маркетом в с. Червона Слобода працює кооперативний магазин «Будмаркет»

та кафе «Барвінок», тобто, учасники семінару мали нагоду ознайомитися з

цілим комплексом кооперативного господарства району. 

          Біля кожного із підприємств турботливо облаштовані безкоштовні велостоянки,

персонал кооперативних підприємств привітний та уважний, оформлення інтер’єрів

та фасадів відповідає вимогам бренд-буку. 

           По завершенні практичної частини, в м. Черкаси відбулося розширене засідання 

правління облспоживспілки, до участі в якому приєдналися керівники решти

галузей діяльності, спеціалісти апарату управління облспоживспілки. 

          З доповідями шодо нагальних проблем фінансової, економічної та господарської 

діяльності виступили начальники управлінь облспоживспілки Л. Почтаренко,

Л.Будьонна, Л. Добровольська, В. Почка. 

По закінченні обговорення, підсумки підвів голова правління В. Боїн.

З ряду питань правлінням облспоживспілки прийнято постанови. 





___________________________________________________________________________________________________________________________________

Виставка товарів та промислів Черкащини

 

         6 травня 2010 року в приміщені Палацу культури «Дружба народів» в м. Черкаси,

Copyright MyCorp © 2018